Šta posetiti u Beogradu

Kalemegdan

1. Kalemegdan – Zološki vrt – Vojni muzej

Udaljenost 4,9 km od hostela

Beogradski park i tvrđava Kalemegdan sa Zološkim vrtom i Vojnim muzejom su jedno od mesta koje morate obići prilikom posete Beogradu. Na tom mestu na ušću Save u Dunav već 2 milenijuma ljudi žive, trguju, ratuju… Kalemegdan se nalazi 4,9 kilometara udaljen od hostela i možete doći peške ili prevozom. Ulaz na tvrđavu je besplatan.

Gardoš

2. Gardoš

Udaljenost 6 km od hostela

Kula Gardoš potiče iz vremena kada je ovim prostorom vladala Austrougarska monarhija i stara je više od 120 godina. Ima predivan pogled na reku Dunav i Beograd. Od hostela udaljena je 6 kilometara, može se prošetati pešice ili prevozom.

3. Hram Svetog Save

Udaljenost 5.1 km od hostela

Hram Svetog Save je najveći srpski pravoslavni hram i jedan od pet najvećih pravoslavnih hramova u svetu. Izgradnja hrama je krenula 1939. godine i dok je spoljašnjost završena, unutrašnjost hrama je još u izgradnji. Hram može da primi 11 000 vernika. Ulaz u hram je besplatan i nalazi se 5,1 kilometara od hostela.

Knez mihajlova ulica

4. Knez Mihajlova ulica

Udaljenost 4 km od hostela

Knez Mihajlova ulica je centralna pešačka zona Beograda. Još iz vremena rimljana ovde je bila centralna gradska ulica. Tu možete pronaći puno restorana, kafića, galerija, eksluzivnih prodavnica i na samom kraju se spaja sa tvrđavom Kalemegdan. Udaljena je 4 kilometra od hostela.

Trg republike

5. Narodni muzej i Trg republike

Udaljenost 3.5 km od hostela

Trg republike je deo pešačke zone i predstavlja centar Beograda. Na samom trgu se nalazi Narodni muzej i spomenik Knezu Mihajlu na konju. Narodni muzej je posle više od jedne decenije renoviranja konačno otvoren 2018. godine, pa ga obavezno treba posetiti. Nalazi se 3,5 kilometara od hostela.

6. Muzej savremene umetnosti

Udaljenost 2.3 km od hostela

Muzej savremene umetnosti se nalazi na Novom Beogradu na ušću Save u Dunav. Otvoren je 2018. godine posle više od jedne decenije rekonstrukcije. Ulaz se naplaćuje 300 dinara i nalazi se na 2,3 kilometara od hostela i preporučujemo da idete peške, jer je okolina muzeja lepo uređen park za šetnju.

Muzej Nikole Tesle

7. Muzej Nikole Tesle

Udaljenost 5.1 km od hostela

Muzej ima stalnu postavku o životu i delu Nikole Tesle, kao i o elektricitetu i magnetizmu. Nalazi se u centru Beograda u Krunskoj ulici 5,1 kilometara od hostela, a najzanimljiviji je deo sa originalnim dokumentima o teslinim eksperimentima.

Istorijski muzej Srbije

8. Istorijski muzej Srbije

Udaljenost 5.6 km od hostela

Istorijski muzej ima bogatu postavku od 35 000 predmeta koji su vezani za istoriju Srba i Srbije. U sastavu muzeja nalazi se i konak Kneza Miloša na Topčideru, a centralna zgrada je na Trgu Nikole Pašića. Preporučujemo Vam obilazak konaka i Topčiderski park koji se nalaze na 5,6 kilometara od hostela.

Muzej iluzija

9. Muzej iluzija

Udaljenost 3.3 km od hostela

Muzej iluzija nalazi se u samom centru Beograda u Nušićevoj ulici. Posećuju ga i stari i mladi, a savršeno je mesto za sticanje novih iskustva i druženje. Ulaz se plaća 600 dinara i nalazi se na 3,3 kilometara od hostela.

Savsko jezero

10. Savsko jezero

Udaljenost 6.5 km od hostela

Savsko jezero se nalazi na obodu centra grada i raspolaže sa uređenim plažama, kafićima, parkovima, igralištima za decu, sportskim terenima… Voda jezera ima najbolju ocenu, a samo jezero ima plavu zastavicu, što znači najbolji kvalitet vode i sadržaja za rekreaciju. U letnjoj sezoni jezero dnevno poseti više od 150 000 kupača. Jezero se nalazi na 6,5 kilometara od hostela.

Avalski toranj

11. Avalski toranj i spomenik Neznanom junaku

Udaljenost 26 km od hostela

Avalski toranj je najviši objekat u Beogradu i nalazi se na planini Avala na obodu grada. Toranj je visok 204,68 metara. Na tornju se nalazi kafić sa vidikovcem gde možete uživati u pogledu na Beograd i popiti piće. Toranj predstavlja jednu od top 5 destinacija u Beogradu. U blizini tornja je i spomenik Neznanom junaku koji simbolizuje sve poginule borce u prvom svetskom ratu. Avala se nalazi na 26 kilometara od hostela.

12. Savski kej

Udaljenost 5.5 km od hostela

Savski kej je popularno beogradsko šetaliste koje se nalazi na Novom Beogradu uz reku Savu. Na keju se nalazi mnogo restorana i kafića na splavovima. Bogat je noćnim životom za mlade, a provod traje sve do zore. Nalazi se na 5,5 kilometara od hostela i može se doći pešice ili prevozom.

Dunavski kej

13. Dunavski kej

Udaljenost 4.9 km od hostela

Dunavski kej se proteže uz Dunav kroz dve beogradske opštine Novi Beograd i Zemun. Sadrži parkove, restorane, kafiće, marinu… Takođe ima vrlo raznolik noćni život i provod traje do jutarnjih časova. Do keja se može doći peške ili prevozom, a udaljen je 4,9 kilometara od hostela.

Fontana Slavija

14. Fontana Slavija

Udaljenost 5.5 km od hostela

Fontana na Trgu Slavija je jedna od novih beogradskih atrakcija. Fontana očarava svojom veličinom, muzikom i bojama koje stvaraju laseri koji prolaze kroz vodu. Fontana je udaljena 5,5 kilometara od hostela.

15. Restoran Novak

Udaljenost 500 m od hostela

Restoran Novak je u vlasništvu svetskog tenisera broj jedan Novaka Đokovića i nalazi se u neposrednoj blizini hostela na udaljenosti od 500 metara. Restoran je vrlo posećen i mora se rezervisati unapred nekoliko dana.

Restoran Frans

16. Restoran Franš

Udaljenost 5.6 km od hostela

Restoran Franš se nalazi u centralnom delu grada i predstvalja kultni ugostiteljski objekat i jedan od najpopularnijih restorana u Beogradu. Važi za restoran u koji dolazi bogatiji sloj društva i ima prelepu baštu. Nalazi se na 5,6 kilometara od hostela.

TC Delta City

17. Tržni centar Delta City

Udaljenost 3.5 km od hostela

Tržni centar Delta City je prvi objekat takve vrste napravljen u Beogradu. Pet frendly je i poseduje dosta kafića, restorana i butika svih svetskih marki. Nalazi se 3,5 kilometara od hostela.

TC Usce

18. Tržni centar Ušće

Udaljenost 1.2 km od hostela

Tržni centar Ušće nalazi se nedaleko od hostela kod Brankovog mosta i može se doći peške do njega i udaljen je 1,2 kilometara. To je savremeni shoping mol sa kafićima, buticima svetskih brendova, bioskopima…

Sava centar

19. Sava centar

Udaljenost 450 metara od hostela

Sava centar je najveći kongresni i poslovni centar u našem delu evrope. Izgrađen je 1977.godine i nalazi se na Novom Beogradu. Klijentima i posetiocima Sava Centar nudi izdavanje poslovnog prostora, ugostiteljske usluge i ketering, ekskluzivne butike, umetničke galerije, bioskop, knjižare, banke, putničke i rent-a-kar agencije, internet, profesionalnu službu bezbednosti, parking… Nalazi se na 450 metara od hostela i može se stići peške.

20. Skadarlija

Udaljenost 3.6 km od hostela

Skadarska ulica ili popularno nazvana Skadarlija je boemska četvrt Beograda i sadrži restorane i kafiće u etno stilu. Sama ulica je popločana kaldrmom, tako sve podseća na izgled od pre 150 godina. U restoranima uz odlične srpske specijalitete možete uživati i uz tamburaše. Najposećeniji restorani su Dva bela goluba, Tri šešira, Mali vrabac, Šešir moj, Ima dana, Zlatni bokal, Dva jelena… Udaljena je od hostela 3,6 kilometara i može se doći prevozom ili pešice.

Hala Arena

21. Hala Arena

Udaljenost 800 metara od hostela

Hala Arena je najveća u našem delu evrope. To je multimedijalni objekat u kome se odigravaju velike utakmice u raznim sportovima, koncerti domaćih i stranih izvođača, kulturni događaji… Može da primi oko 20 000 gledalaca. Nalazi se na 800 metara od hostela i može se doći peške.

savamala-1

22. Savamala

Udaljenost 3.2 km od hostela

Savamala je deo Beograda koji se proteže uz desnu stranu reke Save. Nekada je to bio trgovački deo grada sa dućanima i lukom za pretovar robe, a danas je to deo grada gde se omladina provodi do zore u brojnim diskotekama i klubovima. U klubovima svako može naći muziku za svoje uši od domaćih do stranih izviđača. Savamali pripada i Savska promenada sa šetalištem i brojnim zabavnim sadržajima uz reku i najvećim građevinskim projektom u Srbiji Beogradom na vodi. Savamala je udaljena 3,2 kilometara od hostela i može se doći pešice ili prevozom preko Starog mosta ili preko Brankovog mosta.